Flere resulteter finnes under oppskriften
½ ts korianderfrø ½ ts spisskummenfrø 2 ½ ss brunt sukker 1 ss nykvernet svart pepper ½ ts tørket timian ½ ts malt ingefær 2 einerbær, knuste ½ ts nyrevet muskat ¼ ts malt nellik 3 kardemommefrø, finknuste 2 middels store hjortefileter, renskåret 1 ss olje 1 ss smør
Det tar 11 dager å lage denne krydrede hjortefileten. Det kan virke lenge, men er så absolutt verdt ventetiden. Husk å vende kjøttet hver dag. Rist koriander og spisskummen i tørr stekepanne til det begynner å dufte. Avkjøl og mal til pulver. Bland pulveret med brunt sukker, pepper, timian, ingefær, einerbær, muskat, nellik og kardemomme og gni det inn i kjøttet. Legg kjøttet i plast, dekk det til og sett det i kjøleskapet i to dager. Vend kjøttet en gang per dag. Den tredje dagen gnir du saltet inn i kjøttet. La kjøttet ligge i kjøleskapet i åtte dager til. Vend det hver dag. Varm en stor stekepanne til det ryker, ha i olje og smør og svi kjøttet på alle kanter. Avkjøl kjøttet før du skjærer det i tynne skiver.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney