Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg benfri hjortekalvstek
2 dl hvitvin
1 l grønnsakbuljong
5 hvite pepperkorn
friske urter eller 2 ts tørkede
3 store gulrøtter
50 g broccoli
2 purreløk
200 g sukkererter
Saus:
6 dl kokekraft
2 ts arrowrot
1/2 dl hakket persille
2 ss smør
Servering:
1 1/2 dl créme fraîche
1/2 ss skånsk sennep
Renskjær og tørk av kjøttet. Kok opp vin og buljong i en gryte. Stikk inn et steketermometer og legg kjøttet i gryten. Ha i pepperkorn og urtekrydder. Spe med mer buljong om det ikke dekker kjøttet. La det koke til temperaturen viser 70 C i kjøttet.
Rens imens grønnsakene og skjær dem i biter. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
Ta opp kjøttet og hold det varmt under folie. Sil opp 5 dl kokekraft i en kjele. Pisk i arrowrot utrørt i litt vann. La sausen koke opp. Legg i kryddergrønt og ha i smøret, litt om gangen.
Skjær kjøttet i skiver. Serveres med saus, grønnsaker og eventuelt kokte poteter, i dype tallerkener. En skje créme fraîche tilsatt sennep er godt å blande i suppegrytten.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney