Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g benfri bogstek av hjort
1/2 dl hakket persille
1 liten løk
1 boks kantareller, 200 g
1 ts salt
1 krm svart pepper
1 gulrot
1 løk
1 bit rotselleri
1 dl vilt- eller kjøttbuljong
1 ss hvetemel
1/2-1 dl crème fraîche
Legg en stor leirgryte med lokk i kaldt vann i ca 30 minutter.
Rens bogsteken for eventuelle sener og hinner, brett den ut. Skrell og hakk løken. Hakk kantarellene. Bland alt med hakket persille. Krydre steken og dekk den med soppeblandingen. Rull sammen steken og bind den opp. Skrell og skjær gulrot, løk og selleri i terninger. Legges i bunnen av leirgryten. Rullen legges over. Spe med buljong. Legg på lokk og sett gryten i kald ovn på nederste rille. Sett ovnen på 175 C. La gryten stå i ovnen i ca 1 1/2 time eller til kjøttet kjennes mørt.
Ta opp rullen og pakk den inn i folie. Sil sjyen og jevn den med hvetemel utrørt i litt vann. Rør inn créme fraîche og smak til med salt og pepper.
Skjær opp rullen og server den med potetgrateng.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney