Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hjorteflatbiff
1 ss sukker
salt
nykvernet svart pepper
1 pære
1 dl tyttebærpuré
2 dl skogsopp
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket gressløk
15 stjerneløker
1 dl appelsinjuice
1 dl olivenolje
1 dl seterrømme
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket løpstikke
1 ss sitronsaft
olivenolje eller smør til steking
Renskjær hjorteflatbiffen, og brun den i olivenolje tilsatt smør i en varm panne. Ha på sukker, salt og nykvernet svart pepper. Røyk kjøttet ferdig i en ABU-røyker (et hendig røykeapparat som kan kjøpes i jernvarehandler og sports- og friluftsbutikker). Pass på at det ikke blir for varmt.
Har du ikke en ABU-røyker, gjør en gammel kasserolle samme nytten. Legg ferske einerkvister i bunnen, og en rist over med kjøttet på. Sett kasserollen på stekeplate med høy varme. Når røyk utvikles, trekkes kasserollen av platen. Avkjøl litt, og sett tilbake på den varme platen. Gjenta prosessen fire ganger.
Kjøttet er ferdig når det siver ut litt saft.
Del pæren i 4 deler, og kok dem møre i tyttebærpuré. Stek skogsopp i olivenolje tilsatt litt smør sammen med finhakket sjalottløk. Tilsett gressløk helt til slutt.
Rens hele stjerneløk. Kok dem i appelsinjuice og olivenolje. Smak til med salt.
Bland rømme med persille og løpstikke.
Skjær flatbiffen i fine skiver, og server med stjerneløk kokt i appelsinjuice, tyttebærpærer, skogsoppstuing og urterømme. Alt kan serveres både varmt og kaldt.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney