Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver loff
2 ss vann
800 g bog av hjort
250 g ferskt sideflesk
1 løk
1 ss hakket persille
1 egg
1/2 dl konjakk
1 1/2 ts salt
2 krm pepper
1/2 ts oregano
100 g røkt hjortekjøtt
1 boks sjampinjonger i skiver, 200 g
2 små hjortefileter
salt
pepper
1 ss smør eller margarin
Smuldre loffen og hell over litt vann. Skjær kjøøttet i små biter. Mal eller miks kjøttet i omganger med brød, skrelt løk og persille. Legg farsen i en bolle og bland i egg, konjakk og krydder.
Skjær det røkte kjøttet i terninger, hakk sjampinjongene og ha alt i farsen.
Renskjær hjortefiletene og krydre dem med salt og pepper. Brun filetene på alle sider i en stekepanne. Del hver filet i to biter.
Fyll halvparten av farsen i en smurt, avlang form på 1 1/2 liter. Legg filetene i midten og fyll på resten av farsen. Slå formen i benken et par ganger slik at farsen pakker seg godt.
Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek, eventuelt i vannbad, ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time.
Avkjøl pateen i formen. Hvelv den opp og server den kald, oppskåret i passe tykke skiver. By på tyttebærsyltetøy- eller cumberlandsaus, småagurker og eventuelt en salat ved siden av.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney