Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk hjorteskav, 240 g
2 store løk
1-2 ss margarin eller smør
1 ss hvetemel
2 1/2 dl buljong
1/2 ts salt
1 krm nykvernet pepper
2 ss tomatpuré
1/2 ts sennepspulver eller 1 ss sennep
1 hvitløkfedd
1/2 ss frisk, hakket rosmarin eller 1/2 ts tørket
1 dl créme fraîche
La eventuelt skavet halvtines.
Skrell og hakk løken. Fres den i matfettet et par minutter under omrøring. Ta opp løken. Legg i skavet og skill det etter hvert med en stekespade. La det brunes noen minutter. Legg i løken.
Strø over melet og rør om. Tilsett buljong, salt, pepper, tomatpuré, sennep, presset hvitløk og rosmarin. La alt småkoke under lokk i ca 5 minutter.
Rør i créme fraîche og smak eventuelt til med ytterligere krydder.
Server med spaghetti og en salat.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney