Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g benfri stek av hjort
1 ss olje eller margarin
salt
pepper
1 dl viltfond eller buljong
1 ss rødvinseddik
1 ts tomatpuré
8-10 einerbær
1/4 ts viltkrydder eller timian
2 løk
2 gulrøtter
3 dl viltfond eller buljong
100 g ferske sjampinjonger eller østerssopp
1 ss hvetemel
1 dl husholdningsfløte
Rens kjøttet for hinner og sener. Skjær det i biter, ca 3 x 3 cm.
Varm opp halvparten av oljen i en stekepanne. Brun kjøttet i flere omganger og legg det i en gryte. Krydre med salt og pepper og spe med buljong og vineddik. La det syde noen minutter. Tilsett tomatpuré, einerbær, timian eller viltkrydder, løk og gulrot, skåret i små terninger. Spe med resten av buljongen. La alt syde på svak varme i ca 30 minutter.
Rens soppen og skjær den i små biter. Fres den i matfett og legg den over i gryten. Jevn med mel utrørt i fløte. La det koke i noen minutter. Smak evt. raguen til med mer krydder.
Serveres med ris, nudler eller kokte grønnsaker.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney