Flere resulteter finnes under oppskriften
475 g fint hvetemel 25 g fint rugmel ½ ts hornsalt 3 ½ dl melk GNU: 3 dl skummet melk 100 g fint rugmel 100 g fint hvetemel PÅ LEFSENE: smør sukker evt kanel
ca 20 stk Bland sammen alt det tørre og tilsett melken. Arbeid det sammen, og del deigen i like store emner. Trill hvert emne ovalt. Bruk rutet kjevle og kjevle runde leiver med minst mulig bakemel. Ca 30 cm i diameter. Stek leivene etter hvert på takke ved god varme, vrangen på leiven legges ned på takken (vrangsiden ligger ned på bakebordet). Lefsene skal ikke bli brune, og de stekes bare på en side. Blir det store blærer i, er det kjevlet for tykt. Legg lefsene under press. GNU: Visp melken slik at den skummer godt. Ha i melet, litt om gangen, og visp kraftig hele tiden. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Det skal vispes til det er lett og smidig. Visp opp med jevne mellomrom mens påsmøringen pågår. Ha 1-2 ss gnu på lefsene og smør det utover med en stekespade eller lignende i et tynt og jevnt lag. Legg lefsen på middels varm takke og tørk gnuet. Legg lefsene etter hvert under press igjen. Lefsene bløtes med lunkent vann før servering. Bruk sprayflaske, pensel eller hold lefsene under rennende vann. Legg dem i et klede. Smør sukker, evt kanel røres sammen og smøres på lefsene unntatt på to halvmåner på sidene. Brett disse inn og smør på dem. Brett i to på langs, og klipp eller skjær slik at det blir 4 avlange biter. Lefsene serveres med gomme. Lefsene oppbevares tørt og kjølig, med press på. Kan fryses hele, men vanligvis ferdig smurt. Holdbar i 3-4 måneder.