Bruksanvisning
(ca 25 stk.)
Smuldre gjæren i en bolle.
Smelt smøret, tilsett melken og varm til fingervarmt. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
Tilsett resten av væsken, salt, sukker, kardemomme og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig til den slipper bollekanten. Dryss hvetemel over, dekk til og la den heve i 30 minutter.
Bland ingrediensene til fyllet. Elt inn resten av hvetemelet på arbeidsbordet. Kjevle deigen til en leiv på ca 30 x 70 cm. Bre fyllet på leiven. Rull den sammen fra langsiden. Skjær rullen i ca 3 cm brede biter.
Trykk med skaftet på en bordkniv på midten av deigbiten så bollen "åpner" seg.
Bollen legges på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekkes til og heves i ca 30 minutter. Pensles med egg.
Stek bollene midt i ovnen ved 225-250 C i ca 8 minutter. Avkjøles på rist, gjerne tildekket. Da blir de saftigere.