Bruksanvisning
Varm melken til den blir lunken, og oppløs gjæren i den. Bland de tørre ingrediensene med smøret. Pisk egget og ha det i gjæroppløsningen, som så arbeides sammen med de øvrige ingredienser til en smidig deig som slipper fingrene og bollen. Dekk over deigen og la den stå og heve ca 30 minutter på et lunt og trekkfritt sted.
Kna deigen sammen igjen og kjevl den ut til en tykkelse på ca1 ½ cm. Stikk ut sirkler med 10-12 cm i diameter.
Smelt honningen til fyllet i en tykkbunnet gryte på svak varme. Vend rosinene i honningen noen minutter og tilsett deretter valmuefrøene. Vend massen godt og la den bli gjennomvarm. Den skal være som en grøt av konsistens. La den avkjøles.
Legg en teskje fyll midt på hver deigsirkel og brett deigen til en tilnærmet trekantet kake, noe i stil med en flat napoleonshatt. Klem deigen sammen i skjøtene, slik at den holder sammen. Pensle bollene med pisket egg og stek dem ved 200 C på en smurt, melet plate i 12-14 minutter. La bollene deretter stå tildekket på en rist til avkjøling.