Bruksanvisning
Rør ut gjæren i melken og bland inn safran. Rør inn 1 ss mel og sukker. La heve på et lunt sted i 20 minutter. Blandingen kommer til å se noe klumpete ut.
Ha resten av melet og salt i en bolle. Smuldre smøret inn i melet. Rør egget ned i gjærblandingen og bland dette langsomt med melet. Kna sammen til en deig. Deigen skal være glatt. Tilsett om nødvendig mer mel. Legg deigen i en ren bolle smurt med litt olje. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse, ca 60-90 minutter.
Del deigen i 6 like deler. Skjær av ¼ av hver del, og rull dem til runde boller Lag en fordypning i midten av hver store bolle og klem den lille bollen på plass. Legg briochene i smurte porsjonsformer og etterhev i ca 45 minutter.
Pensle briochene med pisket egg. Stekes på 220 C i 20 minutter. La kjølne. Ta briochene ut av formen. Fyll dem eksempelvis med kyllingleverpaté. Se egen opskrift.