Bruksanvisning
Smelt smøret. Hell i fløten. Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i litt av fløten. Tilsett resten. Rør i halvparten av melet. Bland i sukkeret, sammenpisket egg og resten av melet. Hold igjen noe mel til utbakingen. Elt deigen sammen. La den heve til dobbel størrelse. Rør sammen fyllet.
Ta deigen opp på bakebordet og kjevle den til en avlang leiv ca 1/2 cm tykk. Smør på fyllet og rull sammen. Skjær den i 3-4 cm brede stykker. Skjær stykkene i to midt etter, men slik at de henger sammen i den ene enden. Sett tommelfingeren der og bøy endene i kors over tommelen og innunder bollen. Legg bollene i papirformer og sett på plate. Dekk dem til og etterhev ca 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.
Stek midt i ovnen ved ca 250 C i 7-10 minutter. Avkjøl på rist. Kardemommebollene egner seg godt til frysing.