Bruksanvisning
Skrell kålrot og poteter til stappe og del i biter. Kok de møre i vann.
Skjær gulrøtter i biter og kok dem møre i en annen kjele.
Mos kålrot og potet med en stapper eller stavmikser i kjelen. Ikke for mye, massen skal være grov. Rør inn melk, tilsett fløte og la det koke opp. Smak til med salt og pepper.
Slå kokevannet av gulrøttene. Smelt smør til sausen i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og kok opp under omrøring. La sausen koke minst 5 minutter til melsmaken er borte.
Tilsett gulrotbitene og gi alt et oppkok. Smak til med salt og muskat.
Skjær seifilet i serveringsstykker. Vend dem i mel med salt og pepper. La smøret bli brunt i pannen. Stek fisken pent. Ha løkringer innimellom fiskestykkene. Slå vann på når fisken er brun. La alt surre til fisk og løk er gjennomtrukket.
Server med stuing og mos.