Bruksanvisning
Rens seifiletene fri for skinn og bein. Strø dem med grovt salt, og la dem ligge til dagen etter. Du kan også bruke fersk seifilet, men da må retten saltes mer under tilberedning.
Etter at fisken er ferdig saltet, skylles og tørkes den grovt. Skjær fileten i stykker på 70-80 gram. Stek dem raskt på begge sider i varm olivenolje.
Skrell poteter og løk. Skjær disse i tynne skiver. Paprikaen skjæres i strimler, squash i skiver, og hvitløk knuses. Finhakk chilipepper.
Ha litt olje i en kjele. Stek løk og poteter i 4-5 minutter. Tilsett tomater med kraft, paprika, squash, hvitløk og krydder. La alt få et raskt oppkok. Legg halvparten ab grønnsak-potet-blandingen i en ildfast form. Legg på fiskestykkene og hell resten av blandingen over. Sett i ovn som er forvarmet til 180 C. La retten bake i 30 minutter. Smak til før servering.
Server gjerne med ferskt brød på søreuropeisk vis.