Bruksanvisning
Skrell squashen. Del den i to på langs og skarp ut kjernehuset. Skjær hver halvdel i 2-3 cm brede skiver. Kok squashskivene knapt møre i lettsaltet vann. La dem renne godt av.
Knytt alle krydrene inn i en liten bit gasbind eller legg dem i en "pepperkoker". Ha kryddrene i en kjele sammen med eddik, vann og sukker. Rør på middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og la laken koke i ca 5 minutter. Del squashbitene i 2-3 porsjoner. La hver porsjon småkoke i laken i 5-10 minutter. Ta squashbitene opp med hullsleiv og legg dem på varme glass. Kok laken inn uten lokk på sterk varme i 3-4 minutter. Hell laken kokende over squashen. Skru lokk på med det samme. La squashen stå kjølig i 3 døgn.
Sil laken forsiktig av. Gi laken et oppkok sammen med krydderposen, og la laken koke inn uten lokk på sterk varme til den er litt fyldigere. La laken bli helt kald og hell den over squashen igjen. Sett på lokket, og oppbevar squashen kjølig. Etter 3-4 uker er den ferdig til servering. Godt tilbehør til stekte kjøtt- og fiskeretter.