Bruksanvisning
Vask og skrell gresskarene, del dem på langs, ta ut kjernene, og del hvert gresskar over på midten igjen i fire stykker. Legg gresskarstykkene i en bolle, hell over vann og eddik og la det stå kaldt i 1 døgn.
Sil eddiklaken over i en kjele, tilsett sukker, samt krydderet som er knyttet inn i en liten gaspose. Gi det hele et oppkok. Legg i gresskarstykkene, et par om gangen og la dem småkoke til de er møre og klare.
Ta opp gresskarene, avkjøl dem og skjær dem i terninger. La laken koke videre uten lokk i ca 15 minutter. Legg terningene over i et rent varmt glass eller krukke.
Skum laken godt, ta opp krydderposen, men ta vare på den. Hell laken over gresskarene i glasset.
Etter en ukes tid siles igjen laken av og den kokes på nytt opp sammen med krydderposen. Avkjøl laken og hell den over gresskarene som må dekkes fullstendig. Legg små dillkvister i glasset sammen med gresskarene.