Bruksanvisning
Start med å gjør klar glassene. Vask dem grundig, skyll dem og kok opp en stor kjele vann. Sett glassene oppi kjelen og la dem stå i kokende vann i 10 minutter. La dem renne av på et kjøkkenhåndkle. Skyll dem i kaldt vann og la dem renne av.
Skrell aspargesen og skyll den i kaldt vann. La den renne av og knytt sammen 10 og 10 asparges med hyssing.
Kok opp en stor kjele med saltet vann og ha aspargesen oppi. La den forvelle i 3 minutter og la den så renne av. Skyll i rennende, kaldt vann. La den renne av en gang til.
Legg aspargesen på glass med tuppen opp. Hell saltet vann over grønnsakene og la det være 2 til 3 cm igjen øverst i glasset.
Lukk glassene hermetisk, sett dem i en stor kjele. Hell på vann til glassene er dekket og kok opp. La det koke i 1 time og la deretter glassene stå og bli kalde i vannet i kjelen.
Kok opp på nytt dagen etter og la det koke i 30 minutter. Avkjøl glassene i kjelen før de tas opp. Oppbevares på et tørt og mørkt sted.