Bruksanvisning
Knus ingefærbitene lett med en hammer eller lignende. Legg dem i en kjele og ha i vann og sukker. Rør på svak varme til sukkeret er oppløst. La laken koke noen minutter.
Skrap stilkene på pærene og klipp av det øverste stykket slik at stilkene blir like lange. Skrell pærene. La de små pærene være hele. Del store pærer i to. Legg pærene i vann tilsatt sitronsaft eller sitronsyre etter hvert som de blir skrelt.
Kok pærene langsomt i laken til de er møre. Koketiden kan ta 45-60 minutter. Stikk i pærene med en tynn kakenål eller strikkepinne for å kjenne om de er møre. Pærene skal bli gjennomsiktige og klare.
Ta pærene opp og legg dem på rene, varme glass. Kok laken inn uten lokk til den blir litt tyktflytende.
Øs den kokende varme laken over pærene. Fyll glassene helt fulle. Tørk av kanten med kjøkkenpapir dyppet i kokende vann, og skru lokket på med en gang.
Oppbevar pærene mørkt og kjølig.