Flere resulteter finnes under oppskriften
15-20 sylteløk
20 små sylteagurker
1 lite blomkålhode
2-3 gulrøtter
100 g aspargesbønner
1 purre
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
dillkroner
Saltlake til agurkene:
1 liter vann
1 dl salt
Eddiklake:
6 dl vann
4 dl eddik 7%
6 dl sukker
1 lite laurbærblad
1 ss gule sennepsfrø
10 korn hel hvit pepper
3 kryddernelliker
1-2 tørkede chilipepper
Vask agurkene godt rene med en myk børste. Skyll dem i flere vann. Tørk dem på kjøkkenpapir. Prikk agurkene med en spiss gaffel eller stoppenål. Bland vann og salt til saltlaken, og rør til saltet er oppløst. La agurkene ligge i saltlaken natten over.
Vask og rens grønnsakene. Del blomkålen i små buketter, og gulrøttene i skiver. Forvell begge deler 2-3 minutter i lettsaltet vann. Skyll dem i kaldt vann og la dem ligge til avkjøling.
Strengle bønnene. Forvell dem ca 1 minutt. Skyll dem i kaldt vann. La dem bli helt kalde, og del dem i jevne biter.
Vask purren. Skjær den lyse delen i centimetertykke biter.
Rens paprikaen for frø og hinner og del dem i strimler. Legg grønnsakene lagvis på glass med tett lokk. Legg noen dillkroner innimellom.
Bland vann, eddik og sukker til eddiklaken. Knytt krydderne inn i en bit gasbind eller fyll dem i en pepperkoker. Legg krydderne i kjelen. Rør på middels varme til sukkeret er oppløst, og la laken koke i 2-3 minutter. Hell den kokende varme laken over grønnsakene. Laken må dekke helt. Skru på lokk og sett dem kjølig. Hell laken av etter et par dager. Gi den et nytt oppkok. La laken bli helt kald før den helles over picklesen igjen.
Pickles er ferdig til bruk etter 3-4 uker, men holder seg fint hele vinteren hvis den får stå kjølig.