Bruksanvisning
Skjær ut det harde stilkfestet. Skyll tomatene og prikk skinnet med en gaffel eller stoppenål. Kok opp vann, legg tomatene i og la dem småkoke 5-10 minutter, til de er halvmøre.
Ta tomatene opp og flå av skinnet. Legg tomatene på kjøkkenpapir så de får renne godt av.
Ha eddik, sukker og nellik i en kjele. Splitt vaniljestangen i to på langs og legg den i. Rør til det koker opp slik at sukkeret blir oppløst. Legg tomatene i og la dem trekke på svak varme til de er møre.
Tomatene må ikke koke så lenge at de får i stykker. Syltede tomater skal holde formen. Ta tomatene forsiktig opp. Kok sausen inn uten lokk i ca 10 minutter. Skum hvis nødvendig. Legg tomatene tilbake i sausen og gi dem et oppkok.
Legg dem forsiktig på glass eller krukke. Fyll sausen på og bind over.
Hell sausen forsiktig av etter en uke. Gi den et nytt oppkok, skum godt, og la sausen koke inn i ca 10 minutter. La sausen bli kald og hell den over tomatene igjen. Bind over eller sett på lokk. Oppbevares mørkt og kjølig.
Dette er en av lekkerbiskene blant de sursyltede grønnsakene. Server dem til stek av storfe eller vilt, eller på koldtbordet ved siden av saftig fårerull, salami eller paté.