Bruksanvisning
Bind opp fileten slik at den får jevnere form og gir penere skiver.
Krydre fileten og stek den pent gyllen (i smør) på alle sider. Dryss på hakkede urter. Klapp dem litt inn og legg fileten i en ildfast form. Settes inn i 180 C i ca 50 minutter (til steketermometeret viser 71 C). La fileten hvile ca 20 minutter før du skjærer i den.
Som tilbehør kan brukes kokt rødkål av rødkålhode og et stort syrlig eple med litt smør, vann og saften av en appelsin. Smak gjerne også til med hakket fiken og litt sukker.
Du kan også kjøpe rødkålen i pakke og smake til med appelsin, fiken og sukker under oppvarming.
I tillegg kan det kokes båndspaghetti. Hell eventuelt på en god fløteskvett og smak til med salt, pepper og hakkede urter.
Server de saftige kalkunskivene på en seng av rødkål og pynt fatet med friske fikener og skinnfrie appelsinbåter.