Bruksanvisning
La kalkunen tine helt, ca 2 døgn, før den stekes. Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til. Bind lårene sammen ved benknokene.
Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg den på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er stor. Ha gjerne litt vann i pannen hvis fuglen er stor. Ha gjerne litt vann i pannen under steking for å unngå at stekesjyen svir seg.
Stek kalkunen i stekeovnen ved 160 C i 30 minutter pr. kilo kalkun. Avkjøl.
Kok sukkerglasuren i 15-20 minutter. Rør om av og til, og hold øye med glasuren. Den blir for mørk. Prøv om glasuren er ferdig ved å dryppe en dråpe på en skål. Den skal ha lys kastanjebrun farge. Hell glasuren over den avkjølte kalkunen. Husk at glasuren er glovarm og stivner med én gang.
Pynt kalkunfatet med appelsinbåter. Server med Valenciasalat til.