Bruksanvisning
Ta ut innmatposen og kok kraft til bruk i sausen. Brun innmaten i smør og hell på kaldt vann slik at det dekker. La det trekke i 1-2 timer.
Stek kalkunen ved 160 C 30 minutter pr. kg pluss 30 minutter når kalkunen er fylt. Etter ca 30 minutters steking helles 5 dl varmt vann tilsatt 1 ts hønsebuljong i langpannen. Øs med sjyen over kalkunen flere ganger.
Ha alle ingrediensene til sausen for pensling i en liten kjele og kok opp. La det syde til det er kokt inn til halvparten, ca 15 minutter. Sil fra saften. Pensle sausen over kalkunen den siste halve timen av steketiden.
La kalkunen "hvile" ca 15-20 minutter før den skjæres opp.
Pynt fatet med steinfrie druer, kumquats, gresskar, nøtter, aprikoser, squashblomster og bladgrønt.
Server kalkunen med søtpoteter, bakt potetmos, sauser og et fat med lettkokte aspargesbønner, sukkererter og røde bønner. Dryss over ristede mandelflak.