Bruksanvisning
Tin kalkunen i kjøleskapet eller på et annet kjølig sted for å minske væsketapet. Det tar fra 1 1/2 - 2 døgn å tine en middels stor kalkun (ca. 5 kg.) Når den er tint fjernes posen med innmat, hvis den ligger inni fuglen. Skyll og tørk både inn- og utvendig med papirhåndkle. Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til.
Fyll eventuelt fuglen med ønsket stuffing. Brukes farse eller fyll som sveller under steking, må hulrommet fylles bare 3/4 fullt.
Etter at kalkunen er fylt, lukkes åpningen med en stekenål eller den sys igjen med bomullstråd. Knyt hyssingen rundt benknokene og stram til. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt krydder. Legg den på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er stor. Ha eventuelt litt vann i pannen under steking. Kalkunen er ferdig stekt når steketermometeret spretter ut.
Stek på 160 C. Bruk 1/2 time pr. kg.