Bruksanvisning
Tin dypfryst kalkun, ca 1 døgn i romtemperatur. Kok kraft på hals, krås, vingespisser og hjerte.
Hakk leveren og bland den med hakket bacon, hakket løk og persille. Fyll dette i fuglen etter at den er drysset med salt og pepper innvendig.
Gni fuglen utvendig med salt, pepper og sitron. Pensle den med smeltet smør.
Legg kalkunen så på rist med ryggen opp. Sett langpannen under. Stek den ca 30 minutter, snu den så med brystet opp og stek ferdig. Total steketid ved 175 C er 1 1/2 - 2 timer. Stikk en nål i låret for å kjenne om kjøttet er mørt.
Kok langpannen ut med kraft. Jevn eventuelt sjyen med hvetemel, og smak til.
Lag grønnsakblanding mens kalkunen steker. Rens og skjær grønnsakene i skiver. Fres dem lett i smør og la dem surre møre. Smak til med salt og pepper, samt fløte.
Server kalkunen på varmt fat med grønnsakstuingen rundt. Saus og poteter serveres til denne italienske retten.