250 g forkokt couscous 1 rød paprika i tynne strimler 1 ss rosiner 2,5 dl kokende grønnsakbuljong 4 skiver kalkunfilet à ca 150 g salt pepper 2 ss olivenolje 2 hvitløkfedd 3 ss hakket frisk mynte en håndfull ristede mandelflak saften av 1 sitron
Bruksanvisning
Ha couscousen i en bolle og rør inn paprikastrimlene og rosiner. Hell på den kokende buljongen og la det stå i 5 minutter cocuscousen vil suge opp all buljongen.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm olivenoljen i en stor stekepanne og ha i de hele hvitløkfeddene. Stek dem på svak varme i 30 sekunder og legg så i kjøttet. Stek kalkunfiletene i 4-5 minutter på hver side til de er pent brune og akkurat gjennomstekt. Ta dem ut av pannen og kast hvitløkene. Strø hakket mynte på kjøttet.
Rør couscousen luftig med en skje. Bland inn ristede mandelflak og smak til med salt og pepper.
Fordel couscousen på tallerkener med kjøttstykket på toppen.
Varm sitronsaften i stekepannen sammen med stekesjyen. La det boble en kort stund før du heller sjyen over hver porsjon.