Bruksanvisning
Legg loffskivene i bløt i fløte. Rens og hakk sjampinjongene, surr dem i 4 ss smør. Krydre med salt og pepper.
Rør sammen alle ingrediensene til farsen. Smak til med krydder.
Bruk en lang, skarp og smidig kniv til å lage en lang, dyp lomme i kalkunkjøttet. Del eventuelt kjøttet i flere stykker som passer til å skjære lommer i. Fyll farsen i lommene. Lukk åpningene med kjøttnåler. Sett ovnen på 180 C.
Brun kalkunbrystkjøttet godt på alle sider i rikelig med smør. Bruk en stor stekegryte eller stekepanne. Legg det deretter over i en langpanne. Dryss med salt og nykvernet pepper. Sett kjøttet i ovnen i 40-50 minutter, ca 30 minutter hvis det er mindre stykker. Drypp jevnlig med rikelig smør under stekingen.
Ta kjøttet ut av ovnen. Pakk det i dobbel folie og et par tykke frottéhåndklær og la det stå i minst 30 minutter før det skjæres i tynne skiver og serveres.
Kok ut pannen eller gryten og langpannen med buljong (varm opp).
Hell sjyen i en stor gryte sammen med fløten og la det hele koke inn. Tilsett sherry og la det hele koke inn i ytterligere 5-6 minutter.
Jevn sausen lett med maisenna. Tilsett et par dråper sukkerkulør. Smak til med salt og nykvernet pepper. Tilsett eventuelt litt mer sherry før servering.