Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 kg fårekjøtt
500 g spekk eller flesk
75 g salt
150 g potetmel
1/4 dl sukker
1 1/2 ts pepper
1/4 ts muskat
1/4 ts malt ingefær
8-9 dl kraft eller vann
4 m utvannet kroktarm
Ben ut kjøttet, og skjær det i strimler. Fjern svoren fra spekket, som skjæres i strimler.
Knekk benene, og kok kraft på dem sammen med kjøttavskjær. Sil og sett kaldt.
Kjøtt og spekk males en gang på kvern. Bland i saltet og la det hele stå kaldt i ca 12 timer.
Bland potetmel, sukker og krydder i kald kraft. Elt deigen forsiktig mens den spes med blandingen. Deigen må ikke arbeides for mye.
Skyll tarmen godt og klem ut vannet, før den fylles med farse ved hjelp av pølsehornet på kvernen. Bind i 40 cm lengder. Røk pølsene i 3-4 timer. Trekk pølsene i lettsaltet vann i ca 20 minutter.
Vossakorv serveres med kålrotstappe og kokte poteter, gjerne sammen med pinnekjøtt.
Kald vossakorv smaker godt som pålegg og gir en ekstra smak til supper og lapskaus.
Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)
Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)
Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)
Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)
Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)
Fjellstuens viltgryte (Finnmark)
Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)
Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)
Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)
Hakkekjøtt av elghode (Akershus)
Hakkekjøtt med karri (Østfold)
Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)
Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)
Hjortegryte (Sogn og Fjordane)
Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)
Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)
Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)
Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)
Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)
Oksestek med grønnsaker (Akershus)
Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)
Reinstek fra Neiden (Finnmark)
Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)
Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)
Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)
Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)
Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)
Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)
Spekeskinke, lakesalting (Oppland)
Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)
Stekt flesk med duppe (Hedmark)
Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)