Bruksanvisning
Tørk kjøttet og skjær det i tynne skiver. Kjøtt fra bakpart er mørest, men bog eller hals kan også brukes. Skjær flesket i tynne skiver.
Dryss salt og pepper på kjøttstykkene. Legg på en skive flesk og rull stykkene sammen. Surr dem med en tråd eller bruk tannpirker eller cocktailpinne av tre.
Lettbrun margarin eller smør i en gryte eller panne og brun rullene pent rundt det hele. Rens og skjær løken i båter. Brun dem også.
Slå på kraft (kokes på bein og slintrer) eller vann, og ha i einerbær. La rullene surre ved svak varme til de er møre. Tiden avhenger av hvor mørt kjøttet er, og hvilket stykke det er.
Visp i rømmen mot slutten av surretiden slik at den også koker med en stund, ca 10 minutter. Smak retten til med salt og pepper. Fjern tråder eller trepinnene.
Serveres med kokte poteter og gjerne tyttebær. Kålrotstappe eller kokt kålrot og kokte rødbeter har vært vanlig tilbehør, men rosenkål er et godt alternativ. Sopp og noen einerbær setter ekstra spiss på retten.