Bruksanvisning
Skjær kjøttet i strimler eller store terninger. Skjær flesket i skiver og rull dem sammen. Fest eventuelt med tannpirker eller lignende. Skrell løken og den den i båter.
Lettbrun litt smør eller margarin i en stekepanne og brun flesket først, brun deretter kjøttet og løken. Tilsett litt mer stekefett om nødvendig. Legg alt etter hvert over i en kjele. Bruk ikke jerngryte når det tilsettes vin.
Kok ut pannen med ca 1 dl vann eller kraft og slå det i kjelen. Ha i salt og pepper og hell på rødvinen. La det trekke ved kokepunktet til kjøttet er mørt, 60-90 minutter.
Legg sviskene i mot slutten av koketiden, de skal bare bli gjennomvarme. Smak retten godt til. Ta ut pinnene i flesket.
Server retten med potetmos eller kokte poteter til, gjerne også brunet sopp, enten ved siden av eller i gryten. Tomater kan brukes som pynt. Mykt eller hardt brød er også godt til.