Bruksanvisning
Rens hodet og legg det i vann 1 døgn. Legg hodet i kokekaret med bensiden ned. Fyll på kokende vann, med 1 ts salt pr. liter, til det står så vidt over hodet. Kok i 2 2 ½ time etter størrelsen på hodet. La kalvekjøttet koke med den siste timen.
Ta hodet opp i en langpanne. Skjær av svoren og løs kjøtt og flesk fra bena. Fjern årer og etler. Skjær kjøtt og flesk i strimler.
Vri syltekledet opp i varmt vann, og legg det i en form. Legg kjøtt og flesk lagvis med salt og krydder mellom. Brett kledet fast og jevnt rundt, sy med lange sting, og knyt for begge endene med bomullstråd. Legg sylten i den kokende kraften, og la det trekke i 15-20 minutter.
Legg sylten i press til neste dag. Smak på. Er den for lite salt så legg i syltelake 2-3 døgn.
Bland 1 liter vann med 150 g salt og rør til saltet er oppløst.