Bruksanvisning
Sett stekeovnen på 250 C.
Gni steken inn med salt og pepper og la den ligge til bruning i varm stekeovn ca 8 minutter. Skru varmen ned til 90 C og la kjøttet steke videre til kjernetemperaturen er 58-60 C. Tiden avhenger av tykkelsen på steken, beregn 2 timer.
Ta ut steken og la den hvile minst 15 minutter før du begynner å skjære i den.
Til sausen bruner du smør og mel til det har fått nøttebrun farge. Tilsett kraft under stadig røring. La sausen koke i minst 10 minutter uten lokk, til all melsmaken er borte. Smak sausen til med salt og pepper, litt kajenne og en skvett vin eller solbærsaft.
Rens og del grønnsakene i staver og biter. Kok alle grønnsakene hver for seg ettersom de har ulik koketid. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann tilsatt litt smør.