Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg kalveføtter og hode
1 1/2 - 2 liter vann
1 ss salt
2 ts hel pepper
1 løk
1-2 ts timian
Opprinnelig ble kalvesuss laget av hode og føtter, noen steder ble også lever og lunger kokt med, men det ga en mørkere rett.
Knekk bena og legg alt i kaldt vann, så mye at kjøttet dekkes. Kok opp uten lokk, skum godt av og tilsett salt og krydder. La kjøttet trekke under lokk i 1 1/2 - 2 timer til det er godt mørt.
Ta opp kjøttet, skjær det fra bena og hakke eller mal det på kvern én gang.
Sil kraften og rør så mye av den i kjøttet at det får konsistens som tynn grøt. Smak til med salt og krydder. Gi det hele et oppkok. Fyll det så i boller eller former og sett det kjølig så det stivner.
Bruk kalvesuss som pålegg eller til middag med varme poteter og smør.
Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)
Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)
Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)
Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)
Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)
Fjellstuens viltgryte (Finnmark)
Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)
Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)
Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)
Hakkekjøtt av elghode (Akershus)
Hakkekjøtt med karri (Østfold)
Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)
Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)
Hjortegryte (Sogn og Fjordane)
Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)
Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)
Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)
Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)
Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)
Oksestek med grønnsaker (Akershus)
Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)
Reinstek fra Neiden (Finnmark)
Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)
Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)
Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)
Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)
Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)
Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)
Spekeskinke, lakesalting (Oppland)
Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)
Stekt flesk med duppe (Hedmark)
Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)