Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g solbær
4 dl yoghurt
2 egg
150 g sukker
8 pl. gelatin
100 g hvit sjokolade
150 g mørk sjokolade
Oppskriften er utviklet av mesterkokk Erik Pedersen. Den kombinerer tradisjonelle lokale råvarer og ny kreativ kokkekunst på en spennende måte.
Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg. Spray formfett på et transparent-ark og lag gitter-mønster med hvit sjokolade. Smør på et tynt lag mørk sjokolade og sett transparent-arket i en stålring. Avkjøles.
Passér solbær gjennom en sikt. Pisk egg og sukker luftig. Bløtlegg og smelt gelatin. Ha gelatin i solbærpuréen og bland denne i eggedosisen. Rør yoghurt forsiktig inn. Ha denne blandingen i sjokoladeformene. Sett på frys.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)