Flere resulteter finnes under oppskriften
7 ½ dl øl 3 ½ dl vann 3 dl melk 50 g hvetemel 60 g sukker 1-1½ dl fløte 1-2 brunede brødterninger som tilbehør
Kok opp øl og vann og lag jevning av melk og mel. Rør jevningen i suppen, la den koke i noen minutter og smak til med sukker. Visp fløten i serveringsbollen eller terrinen og hell suppen i, eller visp fløten stiv og ha den på suppen ved servering. Skjær loff eller brød i terninger og lettbrun dem i smør til de er sprø og har jevn farge. Brødterningene serveres til suppen. Hvis de legges i blir de raskt myke. I eldre tider ble det brukt hjemmelaget øl til øllebrød. Brødet til suppen ble flere steder revet og brunet med litt sukker og støtt nellik i stedet for å stekes i terninger. Deretter ble de trykket ned i glass eller kopper, hvelvet og servert på fat.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)