Flere resulteter finnes under oppskriften
½ vaniljestang 3 dl melk 3 dl fløte 4 egg 60 g sukker - 160 g sukker til formen 1 ½ dl kremfløte som tilbehør
Brun først sukkeret i formen. Det kan brunes rett i formen hvis formen tåler å brukes rett på platen, for eksempel aluminium. Ha i så fall sukkeret i formen og smelt det uten å røre i det. Pass godt på så det ikke koker, da blir sukkeret brent og bittert. Når karamellen er lys kastanjebrun, glaseres formen. Hold i den med gode grytekluter og drei den vekk fra kroppen. Karamellen har meget høy temperatur og kan gi huden store brannskader. Når formen er pent glasert, settes den til avkjøling. Del vaniljestangen og kok den sammen med fløtemelken i ca 10 minutter. Visp egg og sukker godt sammen. Avkjøl melken litt og bland i eggene. Sil blandingen i formen. Skyll vaniljestangen og tørk den. Den kan brukes om igjen. Sett formen i vannbad i stekeovnen ved ca 125 C til puddingen har stivnet. Den skal ikke bli pipet, men glatt og fløyelsaktig. Vannbadet må ikke koke. Avkjøl puddingen helt, helst til dagen etter. Hvelv den på et passende fat og kok eventuelt ut formen med litt vann hvis det sitter karamell igjen i den. Avkjøl utkoket og bland det med karamellsausen på fatet. Visp kremfløten og pynt med den, eller server den ved siden av.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)