Bruksanvisning
Bruk modne, men faste pærer. Skrell dem, del dem i to og fjern stilk og kjernehus eller la dem være hele. Hvis det lages stor porsjon, legges pærene i kaldt vann tilsatt sitronsaft eller askorbinsyre, slik at de holder seg lyse.
Kok opp saft og sukker. Brukes søtet saft, er det ikke sikkert det er nødvendig med sukker. Ha i kanel. Tørre pomeransskall bløtes i varmt vann i noen timer. Fjern det hvite skallet, skjær det gule i strimler og ha dem i sukkerlaken.
Bruker du appelsinskall så skrell og vask appelsinene. Sørg for at minst mulig av det hvite skallet kommer med. Skjær det gule i strimler og tørk det i stekeovnen ved 90 C i 2-3 timer, eller til det er tørt.
La pærene trekke porsjonsvis i laken til de er møre. Laken bør ikke koke, da blir pærene mindre pene. Ta pærene opp og legg dem i rene, varme glass eller krukke. Kok inn laken i ca 10 minutter og hell den over. Skru på tett lokk hvis pærene skal oppbevares en stund.
Server gjerne med pisket kremfløte eller eggekrem til.