Bruksanvisning
Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Spe med melk, litt om gangen. La det koke opp mellom hver speing.
Ta kjelen av varmen og tilsett sukker og råmelk. Ha i mandler og varm røren forsiktig til den begynner å tykne. Rør under oppvarmingen. Oppvarming hindrer mandlene i å legge seg på bunnen fordi røren blir tykk. Brukes mandeldråper, smakes røren til med dråpene til slutt.
Ha smøret i smurt, ovnsfast form, 1 ½-2 liter, og stek den i vannbad i stekeovnen ved 125-150 C til puddingen har stivnet, 45-60 min.
Fra gammelt av ble det brukt råmelk i mange retter, særlig til dessert og til gomme, men også til kaker. Råmelk har høyt innhold av protein, og derfor kan den erstatte egg i mange retter.
Da råmelk ikke er vanlig handelsvare, kan egg brukes i stedet til denne desserten. Bruk ca 1 liter melk og 3-4 egg, eventuelt færre og mer melk. Puddingen smaker best lunken.