Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør 125 g hvetemel 5 dl melk 7,5 dl råmelk 125 g sukker 50 g hakkede mandler eller mandeldråper rød saus som tilbehør
Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Spe med melk, litt om gangen. La det koke opp mellom hver speing. Ta kjelen av varmen og tilsett sukker og råmelk. Ha i mandler og varm røren forsiktig til den begynner å tykne. Rør under oppvarmingen. Oppvarming hindrer mandlene i å legge seg på bunnen fordi røren blir tykk. Brukes mandeldråper, smakes røren til med dråpene til slutt. Ha smøret i smurt, ovnsfast form, 1 ½-2 liter, og stek den i vannbad i stekeovnen ved 125-150 C til puddingen har stivnet, 45-60 min. Fra gammelt av ble det brukt råmelk i mange retter, særlig til dessert og til gomme, men også til kaker. Råmelk har høyt innhold av protein, og derfor kan den erstatte egg i mange retter. Da råmelk ikke er vanlig handelsvare, kan egg brukes i stedet til denne desserten. Bruk ca 1 liter melk og 3-4 egg, eventuelt færre og mer melk. Puddingen smaker best lunken.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)