Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl multer ¾ dl vann 2-3 dl sukker 2 ½ dl hvitvin kanel kardemomme 2 ss sukat 4 hveteboller smør til steking
Kok multene med vannet i ca 5 minutter. Gni dem gjennom et dørslag ned i vannet de har kokt i. Tilsett sukker og la suppen koke i 5 minutter til mens sukkeret oppløses. Tilsett hvitvin og sukat og smak til med kanel og kardemomme. Mens suppen holdes varm, skjæres hvetebollene, gjerne fra dagen før, i mindre stykker og brunes lett i smør i en panne før de has i suppen. Server suppen varm eller kald. Dette er en meget gammel oppskrift. Små tørre kaker kan serveres ved siden av. I stedet for hvetebollene kan suppen jevnes med vanlig potetmelsjevning: 2 ss potetmel rørt ut i 3 ss vann og så vidt kokt opp.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)