Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store syrlige epler
1/2 liter vann
1 ss sitronsaft
1 dl sukker
KARAMELLSAUS:
100 g sukker
2 1/2 dl melk
2 eggeplommer
1 ss sukker
1 dl kremfløte
Epledesserter forekommer i mange varianter, som denne i en kraftig karamellsaus.
Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernehusene. Kok opp vann med sitronsaft og sukker og kok eplene knapt møre i sukkerlaken.
Brun sukkeret til karamellsausen i en gryte, avkjøl karamellsausen litt og spe med kokende melk. Visp eggeplommene med 1 ss sukker.
Avkjøl karamellmassen noe og rør den litt og gangen i eggedosisen. Varm det til det tykner.
Visp kremfløten stiv og bland den i karamellsausen.
Anrett eplene på et fat og hell sausen over.
Aleksandrapudding (Møre og Romsdal)
Byggmelspudding (Møre og Romsdal)
Byggrynsdessert (Møre og Romsdal)
Eple i karamellsaus (Sogn og Fjordane)
Epler i karamellsaus (Vest-Agder)
Fromasj med sjokolade (Rogaland)
Gammeldags madeirakrem (Hordaland)
Gammeldags tyttebærdessert (Troms)
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus (Sør-Trøndelag)
Jordbærsuppe med grønn pepper (Akershus)
Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)
Løpsønn fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Løvepudding fra Aulestad (Oppland)
Mandelkjernepudding med rød saus (Aust-Agder)
Minuttpudding (Sogn og Fjordane)
Måneskinnspudding (Sogn og Fjordane)
Prinsessepudding (Sør-Trøndelag)
Rabarbragelé (Møre og Romsdal)
Rabarbrakompott (Sogn og Fjordane)
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem (Oslo)
Ris med tyttebær og melk (Telemark)
Rosenpudding fra Skjeberg (Østfold)
Rå eplepudding (Sogn og Fjordane)
Råmelkspudding med kanel og rødvinstrukne pærer (Akershus)
Sjokoladeris (Møre og Romsdal)
Surmelkspudding (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott (Sogn og Fjordane)
Sviskekompott fra Røros (Sør-Trøndelag)
Søkkrike bypiker fra Sandefjord (Vestfold)
Tilslørte bondepiker fra Stange (Hedmark)
Tyttebærgraut fra Røros (Sør-Trøndelag)