Bruksanvisning
(ca 28 stk)
Ta deigen ut av pakningen og legg flakene under et fuktet klede. Smør en bakeplate godt med smør. Forvarm stekeovnen til 200 C.
Lag fyllet. Smelt smøret i en liten kasserolle. Dryss på melet og rør til det har løst seg opp. Spe med melk og fløte mens du rører hele tiden. La sausen koke under omrøring i 5 minutter. Ta kasserollen av platen.
Smuldre fetaosten med gaffel. Ha den og den revne osten i sausen og rør om. Skyll og tørk dillen og persillen og finhakk bladene. Ha urtene i sausen og smak den til med pepper og revet muskat.
Smelt smøret i en liten kasserolle.
Legg to filoflak oppå hverandre på arbeidsbenken. Legg det fuktige kledet over resten av flakene igjen. Skjær den doble filodeigen i remser på ca 7 x 20 cm. Pensle remsene med smeltet smør. Legg 1 ts av fyllet nær enden av hver remse. Brett inn en trekant av deigen over fyllet. Fortsett å brette remsen i sikksakk til du har en trekantet pakke.
Lag pakker på samme måte av all deigen og fyllet. Legg pakkene på en smurt bakeplate og pensle dem med smør. Stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gyllenbrune. De smaker aller best varme.