Bruksanvisning
(12 posteier)
Sikt melet i en bolle. Tilsett ½ ts salt. Lag en fordypning i midten og ha i 1 ss olivenolje og 1 dl vann. Rør det hele sammen til en deig og kna den smidig. Form deigen til en ball og pakk den i plast. La den hvile en times tid.
Sil eventuell væske av osten og ha den i en bolle. Skyll og rens vårløken. Del dem i to på langs og skjær dem i tynne skiver. Skyll persillen og mynten og finhakk bladene.
Skill eggene og sett eggehvitene til side. Bland ost, eggeplommer, vårløk og litt salt godt sammen.
Visp sammen eggehvitene. Del deigen i to og legg halvparten til side i plasten igjen. Kjevle deigen meget tynt ut på melet bakebord. Stikk ut rundinger på ca 12 cm i diameter, med deigutstikker eller en liten bolle. Fordel halvparten av fyllet på rundingene, ca 1 ss på hver. Pensle deigkantene med litt eggehvite.
Brett deigen sammen over fyllet til halvmåner. Klem kantene godt sammen med en gaffel. Gjenta prosessen med resten av deigen og fyllet.
Varm 3 ss olje i en stor stekepanne på middels varme. Stek osteposteiene pent gyllenbrune på begge sider i omganger. La dem renne av på kjøkkenpapir og server dem varme.