Bruksanvisning
Skyll sitronene godt. Legg dem i en stor krukke av glass, stål eller plastikk. Dekk dem med kaldt vann og la dem trekke i 3-5 dager, vannet skiftes daglig.
Sitronene avrennes og tørkes. Stikk spissen av en skarp kniv gjennom skallet 6 millimeter fra tuppen av hver sitron. Lag fire dype snitt på langs inntil 6 millimeter fra den andre enden av sitronene. Skjær så disse snittene tvers igjennom hver sitron, men slik at de henger sammen i hver ende.
Ha ¼ ts grovt salt i midten av hver sitron. Legg dem i steriliserte konserveringsglass og dryss på 1 ss grovt salt. Tilsett den silte saften av 1 sitron i hvert glass, og hell på kokende vann så det dekker sitronene.
Glassene oppbevares på et tørt sted i 3 uker, før de kan brukes.
Før sitronene skal brukes skylles de under rennende kaldt vann. Skjær av sitronkjøttet fra hver sitronbåt. Det er bare skallet som skal brukes.