1 løk, finhakket ¼ dl olivenolje 750 g mager kjøttdeig av storfe eller lammekjøtt 2 ts kanel ½ ts allehånde, malt ¼ ts ingefær, malt nykvernet pepper 1 ¼ dl persille, hakket 5 egg 500 g filo-deig 180 g smør, smeltet
Bruksanvisning
(ca 20 stk)
Forvarm ovnen til 150 C og lag fyllet:
Fres løk i olivenolje til den er myk. Ha i kjøttdeig og mos den utover med en gaffel. Tilsett krydder og stek den ytterligere i 10-15 minutter, mens det røres om med en tresleiv til kjøttet er gjennomstekt og fritt for klumper. Tilsett persille.
Pisk eggene lett i en bolle og hell dem over kjøttet. Kok i 1-2 minutter under omrøring til det får en kremet konsistens.
Tilsett mer krydder etter smak og la fyllet avkjøles.
Skjær hver filoplate i 3 like store firkanter. Legg dem oppå hverandre og dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle.
Pensle en av firkantene lett med smeltet smør.
Legg en teskje med fyll langs den ene kortsiden. Brett endene inn rundt fyllet og rull dem sammen som en sigar. Fortsett med resten av deigfirkantene og resten av fyllet.
Legg sigarene side om side på en smurt stekeplate. Pensle med smeltet smør og stek dem i ovnen i 25-30 minutter, eller til sigarene har blitt gyllenbrune. Serveres varme.