Bruksanvisning
(24 stk.)
Forvarm ovnen til 180 C. Pisk melis og egg i en stor bolle. Pisk til blandingen er hvit.
I en annen bolle blandes malte mandler, sitronskall, vaniljeessens og kanel. Dette blandes gradvis inn i eggemassen.
Kna deigen glatt og smidig i ca 5 minutter. Dekk med et håndkle og sett til side for å hvile i 15 minutter.
Dryss mel på kjøkkenbordet og rull deigen ut til en lang pølse, ca 4 cm tykk.
Skjær den i 24 like store skiver som rulles til kuler.
Ha litt olje på hendene og trykk hver kule litt flat, til rundinger på ca 4 cm i diameter.
Legg kakene på en smurt stekeplate, med god plass i mellom. Dryss på melis. Stekes i 15-20 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl på stekerist. Oppbevares i en lufttett boks.
Serveres ofte til marokkansk fruktsalat (se egen oppskrift).