1 lammelår, 3 kg 100 g usaltet smør, myknet nykvernet pepper 1 stor rødløk 2 hvitløkfedd, presset ½ ts spisskarve, malt ¼ ts kanel ¼ ts malt ingefær 1 knivspiss chilipulver ¼ ts safran, malt ¾ dl olivenolje vann
Bruksanvisning
Forvarm ovnen til 175 C. Gni inn lammekjøttet med halvparten av det myke smøret og godt med pepper.
Lag krydderblandingen ved å blande løk, hvitløk og krydder i en bolle. Tilsett så olivenolje og vann.. Bland godt med en liten visp eller gaffel.
Halvparten av denne krydderblandingen legges på kjøttet og resten legges i en stor ildfast form. Resten av smøret tilsettes og lammelåret legges i. La det hele stå i romtemperatur i minst 1 time før det stekes i 90-120 minutter. Dryppes med stekesjyen og stekes til lammelåret er gyllenbrunt og sprøtt.