Bruksanvisning
Hvis svinesteken alt er surret, ta av hyssingen. Snitt skinnet for å lage skikkelig svor. Gni 2 ts av saltet inn i svoren kvelden før, dersom dette er mulig. Hvis ikke, gjør det så lenge på forhånd som mulig. Hvis kjøttet har stått kjølig over natten, la det få minst 2 timer i romtemperatur før du setter det i ovnen.
Sett ovnen på 220 C. Bland pepper, kajenne, paprikapulver og oregano med resten av saltet, og gni det inn i kjøttsiden av steken.
Varm olje eller smult, og stek løk, selleri og grønn paprika forsiktig i 5 minutter. La hvitløken steke med det siste minuttet.
Fordel de stekte grønnsakene over kjøttsiden av steken, helt ut til kanten. Rull steken sammen med svoren ut, og surr den godt så den beholder fasongen under stekingen.
Stek kjøttet på rist over en langpanne. Reduser varmen til 180 C etter 30 minutter. Drypp steken med skyen etter 15 minutter, og deretter hvert 20 minutt.
Total steketid er ca 2 timer. Hvis svoren ikke blir sprø mot slutten, sett opp varmen litt de siste 20-30 minuttene.
La kjøttet hvile et varmt sted i 10-15 minutter før du skjærer det opp. Da setter kjøttsaften seg.