Bruksanvisning
Sett ovnen på 190 C. Bruk en skarp kniv og hul forsiktig ut hver halvdel, slik at du sitter igjen med et skall som er ca 1 cm tykt.
Legg auberginene i kaldt vann med skinnsiden opp slik at de ikke blir mørke.
Grovhakk kjøttet fra auberginene, og bland det med sitronsaft.
Smelt 25 g smør eller margarin i pannen. Ha i rekene og la det surre 2-3 minutter til rekene er rosa. Pass på å snu dem slik at de blir stekt på begge sider. Ta opp rekene med hullsleiv.
Ha vårløk i pannen og stek ved middels varme i 2 minutter under stadig omrøring. Ha i tomater, hvitløk og persille, og la det surre i ytterligere 5 minutter.
Ha i auberginekjøttet, basilikum og muskat. Tilsett om nødvendig litt vann for å forhindre at grønnsakene setter seg fast. Bland godt. Dekk til og la det syde 8-10 minutter.
Del hver reke i to, og ha dem i grønnsakblandingen. Smak til med salt, pepper og tabascosaus.
Smør en ildfast form med olje. Formen må være akkurat stor nok til de fire auberginebåtene. Tørk auberginene, og legg dem i formen.
Legg et lag brødrasp i hver aubergine, deretter et lag av rekeblandingen, gjenta og avslutt med et lag brødrasp.
Ha en klatt smør eller margarin på hver båt, og la dem steke i ovn i 20-25 minutter til de er gyllenbrune. Serveres med ris.