Bruksanvisning
Hold østersen over en bolle. Surr et kjøkkenhåndkle rundt hånden, og hold i den flate delen av østersen. Bruk en kort, skarp kniv til å kutte muskelen som holder skallet lukket. Tøm østerssaften i bollen. Skjær innmaten løs fra skallet. Kast skallene.
Bland østerssaften med chili, vårløk og persille, og smak til med sitronsaft. Tilsett krydder og ha blandingen over i en liten bolle.
Del baconskivene i to på tvers, og surr en skive rundt hver østers. Tre østersene på fire grillspyd. Bland mel, paprikapulver, kajenne, salt, oregano og pepper på en tallerken. Rull spydene i blandingen og rist av overflødig mel.
Varm 2,5 cm olje i stekepannen og stek spydene i 3-4 minutter på middels varme til de er sprø og gylne. La dem dryppe av seg på kjøkkenpapir. Pynt med rød chili og blader av stangselleri og server sammen med sausen.